Duikopleidingen

Ga duiken en kies bij ons uit een brede reeks PADI-duikcursussen. Wij verzorgen opleidingen in kleine groepen van doorgaans twee tot vier personen aangepast aan jouw agenda. Bij ons enthousiaste team zul je je onmiddellijk op je gemak voelen. 

PADI is de wereldmarktleider in duikopleidingen. Als PADI-duiker heb je de meest gerespecteerde en begeerde kwalificatie ter wereld. Waar je ook wilt gaan duiken, je PADI-duikbrevet wordt erkend en geaccepteerd. ... en je kunt meteen beginnen met het prachtige PADI online cursusmateriaal.

Discover Scuba Diving

Heb je je altijd afgevraagd hoe het zou zijn om onderwater te ademen? Als je weleens wilt duiken maar er nog niet klaar voor bent om een volledige duikcursus te volgen voor je duikbrevet, dan is het Discover Scuba Diving- ervaringsprogramma iets voor jou. Discover Scuba Diving is geen cursus voor een duikbrevet maar een snelle en plezierige introductie in wat ervoor nodig is om de onderwaterwereld te verkennen.

Continue Reading

Discover Local Diving

Beschrijving
Wellicht herinner je nog dat je PADI-instructeur je vertelde dat als je reist naar een nieuwe locatie of een onbekende duikomgeving je het beste een oriëntatieduik kunt maken in die nieuwe omgeving. Het is een goed advies en het is zo gepiept. Loop bij het PADI-duikcentrum in die buurt naar binnen en vraag naar het Discover Local Diving-programma. Je gaat dan duiken met een ervaren duikprofessional uit de plaatselijke omgeving waardoor je meer ontspannen van het duikavontuur zult genieten.

Dit programma is geschikt voor elke gebrevetteerde duiker die in een nieuw gebied of omgeving wil duiken.

Continue Reading

Bubble maker

Bubblemaker is net zo leuk als het klinkt: een kans voor kinderen om bellen te blazen door te gaan duiken. Kinderen van ten minste 8 jaar oud kunnen gebruik maken van een duikuitrusting om onderwater te ademen en om in ondiep water rond te zwemmen. Vier een onvergetelijk feestje of verjaardagspartijtje door een spannend Bubblemaker- evenement, samen met vrienden, kennissen en familieleden.

Continue Reading

Freediver Clinic

Bij freediving gaat het om innerlijke kracht, discipline en beheersing. Als je de onderwaterwereld altijd al zonder geluid te maken en zolang je dit op één ademteug volhoudt, hebt willen betreden dan is de PADI Freediver clinic echt iets voor jou. 

Continue Reading

Open Water Diver

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier. Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Diver-cursus – ’s werelds populairste en meest erkende duikcursus. Miljoenen mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt.

Continue Reading

Advanced Open Water Diver

Ontdekken, Plezier hebben, Ervaren. Daar draait het in de PADI Advanced Open Water Diver-cursus om. Je hoeft niet “gevorderd"(Engels: advanced) te zijn om deze cursus te volgen. Hij is bedoeld om jou te laten vorderen met duiken, zodat je er direct nadat je het PADI Open Water Diver-brevet hebt gehaald mee kunt beginnen. De cursus helpt je door middel verschillende Adventure-duiken meer zelfvertrouwen op te bouwen en je duikvaardigheden uit te breiden.

Continue Reading

Rescue Diver

Duikers beschrijven de PADI Rescue Diver- cursus doorgaans als de meest uitdagende cursus, maar ook meteen als de cursus die het meeste de moeite waard is. Waarom? Omdat je leert problemen in het water te voorkomen en te managen, en omdat je zelfverzekerder wordt in je duikvaardigheden en dat je daardoor anderen indien nodig de helpende hand kunt bieden. Tijdens de cursus leer je om een betere buddy te worden door vaardigheden gericht op probleemoplossing te oefenen totdat deze een tweede natuur voor je worden.

Continue Reading

Master Scuba Diver

Sluit je aan bij de top in recreatief duiken en leef het duikleven van een PADI Master Scuba Diver. Als je het Master Scuba Diver-brevet hebt behaald behoor je tot de elite van gerespecteerde duikers die dit brevet hebben verdiend op basis van zowel hun enorme ervaring als de gedegen training die ze hebben gehad. Minder dan twee procent van alle duikers bereiken ooit dit niveau.

Continue Reading

Seal Team

Heb je je weleens afgevraagd hoe het zou zijn als je gaat duiken met flitslichten, hoe je digitale onderwaterfoto's kunt maken of hoe je moeiteloos als een astronaut door het water kunt zweven? Naast het aanleren van de basisvaardigheden voor duiken, zijn er ook de speciale Aquamissions zoals wrakduiken, navigeren, zweven in het water, bewustzijn van de onderwaterwereld en nog veel meer. PADI Seal Team omvat het doen van maffe dingen in het zwembad, vrienden maken, en delen in het avontuur van de onderwaterwereld.

Continue Reading

Master Seal Team

Heb je je weleens afgevraagd hoe het zou zijn als je gaat duiken met flitslichten, hoe je digitale onderwaterfoto's kunt maken of hoe je moeiteloos als een astronaut door het water kunt zweven? Naast het aanleren van de basisvaardigheden voor duiken, zijn er ook de speciale Aquamissions zoals wrakduiken, navigeren, zweven in het water, bewustzijn van de onderwaterwereld en nog veel meer. PADI Seal Team omvat het doen van maffe dingen in het zwembad, vrienden maken, en delen in het avontuur van de onderwaterwereld.

Continue Reading

Continued Education pakket

Het ConEd pakket geeft je de mogelijkheid om de PADI basis en continued education cursussen in één pakket te combineren Je kunt de opleidingen over een periode van twee jaar verdelen en doen wanneer het jou het beste uitkomt. Zo leiden wij je soepel en snel tot een PADI Rescue Diver op. Op het pakket geven wij een pakketkorting van 25% op de cursusprijs.

Continue Reading

Oosterschelde Combi

Wil je veilig en vertrouwd in Nederlands getijdenwater duiken, dan is de PADI Getijdenwater Duiker/KNRM Sea Survival Specialty een perfect combinatie voor jou.

Continue Reading

Dutch Master Scuba Diver pakket

Het Discovery Divers MSD pakket combineert de PADI Distinctieve Specialties die Discovery Divers zelf voor de Nederlandse situatie heeft ontwikkeld met voor Nederland belangrijke specialies. Je leert veilig in getijdenwater duiken. Je gaat maritiem archeologisch onderzoek doen in Nederlands water en je gaat met een droogpak duiken en je navigatie vaardigheden verbeteren. Je kunt de specialties over een periode van twee jaar verdelen en doen wanneer het jou het beste uitkomt. Zo verzamel je je Master Scuba Diver rating soepel en snel. Op het pakket geven wij een pakketkorting van 25% op de cursusprijs.

Continue Reading

Discovery Divers Master Scuba Diver pakket

Het Discovery Divers MSD pakket combineert de PADI Distinctieve Specialties die Discovery Divers zelf voor de Nederlandse situatie heeft ontwikkeld. Je leert veilig in getijdenwater duiken. Je gaat maritiem archeologisch onderzoek doen in Nederlands water en je gaat Geocachen/schatzoeken onderwater. En tenslotte gaan we diverse fin kicks onderzoeken. Je kunt de specialties over een periode van twee jaar verdelen en doen wanneer het jou het beste uitkomt. Zo verzamel je je Master Scuba Diver rating soepel en snel. Op het pakket geven wij een pakketkorting van 25% op de cursusprijs.

Continue Reading

Mix Master Scuba Diver pakket

Het Dutch Mix Master Scuba Diver pakket geeft je de mogelijkheid om vijf PADI specialties of PADI Distinctive specialties naar keuze te combineren Je kunt de specialties over een periode van twee jaar verdelen en doen wanneer het jou het beste uitkomt. Zo verzamel je je Master Scuba Diver rating soepel en snel. Op het pakket geven wij een pakketkorting van 25% op de cursusprijs.

Continue Reading

Scuba Review

Heb je al een poosje niet meer gedoken? Voel je je een beetje roestig? Het Scuba Review-programma is de opfrisser die je dan nodig hebt om je kennis en vaardigheden op te halen.

Continue Reading

ReActivate® Scuba Refresher

Heb je een tijdje niet gedoken en wil je een en ander snel opfrissen? Het ReActivate™-programma is de perfecte manier om je duikvaardigheden en -kennis die je tijdens de PADI Open Water Diver-cursus hebt opgedaan op te frissen voordat je weer het water in duikt.

Continue Reading

Specialties

Ga je verdiepen in wat jij interessant vindt. Duik naar een wrak, leer goede onderwaterfoto's maken of ga duiken met verrijkte lucht. De mogelijkheden zijn bijzonder uitgebreid:

 • Altitude diver
 • Coral Reef Conservation
 • Fish Identification Diver
 • Shark Conservation Diver
 • Boat Diver
 • Cavern Diver
 • Deep Diver
 • Digital Underwater Photographer
 • Diver Propulsion Vehicle
 • Drift Diver
 • Dry Suit Diver
 • Enriched Air Diver
 • Emergency Oxygen Provider
 • Full Face Mask
 • Equipment Specialist
 • Ice Diver
 • Multilevel Diver
 • Night Diver
 • Peak Performance Buoyancy
 • Project AWARE Specialist
 • Public Safety Diver
 • Search & Recovery Diver
 • Self Reliant Diver
 • Semiclosed Rebreather Diver
 • Sidemount Diver
 • Underwater Naturalis
 • Underwater Navigator
 • Underwater Media Diver
 • Wreck Detective distinctive specialty
 • Wreck Diver

Neem contact met ons op om het programma te bespreken en de cursus te plannen

Metal detector diver

Metaaldetectie onder water is een groeiende, spannende, nuttige, interessante en niet vrijblijvende combinatie van twee hobby's: duiken en metaaldetectie. De Discovery Divers PADI Distinctive specialty Metaal detectie duiker heeft als doelstelling:

 • Kennis verkrijgen over het gebruik en de (on)mogelijkheden van onderwater metaaldetectie, metaaldetectoren en bijhorende accessoires
 • Ervaren en leren hoe je in Nederlands buitenwater onderwater metaaldetector duiken plant en uitvoert

 

Continue Reading

Fin kick diver

Belangstelling voor nieuwe technieken? Onze eigen vinkick specialty maakt je wegwijs in frogkicks, flutterkicks, backward kick en helikopter turns. Een goede lichaamshouding en trim zijn natuurlijk de basis.

Continue Reading

KNRM Sea Survival Course

Als grootste duikorganisatie ter wereld ondersteunt PADI het KNRM preventieprogramma voor duikers met een KNRM Sea Survival Specialty gebaseerd op het programma van de Britse zusterorganisatie RNLI.

Continue Reading

Wreck Detective

Duik in de geschiedenis en geef je op voor deze unieke PADI Specialty. De PADI Wreck Detective Distinctive Specialty is ontwikkeld om duikers op een verantwoorde manier kennis te laten maken met maritieme archeologie.

Continue Reading

Scubacache Diver

Discovery Divers' PADI Scubacache Diver Distinctive Specialty introduceert je in de onderwaterversie van Geocaching. Geocaching is een outdoor schatzoek spel met behulp van mobiele telefoons en andere GPS apparatuur.

Continue Reading

Freediver

Je eerste stap op weg naar ontdekken waarom freediving zo populair is geworden om de wereld onder het wateroppervlak te ontdekken. Je hoeft niet al eerder een freediving-cursus te hebben gevolgd.
Bij freediving gaat het om innerlijke kracht, discipline en beheersing.

Continue Reading

Advanced Freediver

Deze cursus is opgezet om jouw freediving-vaardigheden te verfijnen en te verbeteren, waardoor je langzaam maar zeker vorderingen kunt maken terwijl je leert hoe jouw lichaam zich tijdens apnea (uitgestelde ademhaling) zich gedraagt.

Continue Reading

Master Freediver

Voor gevorderde freedivers die het eliteniveau onder freedivers willen benaderen. Je leert hoe je jouw static apnea, dynamic apnea, vrije afdaling en vaardigheden met constant gewicht naar een volgend niveau brengt.

Continue Reading

EFR/Reanimatie EHBO

Emergency First Response-cursussen richten zich op het opbouwen van zelfvertrouwen bij leken en het zorgen voor meer bereidheid om bij een medisch noodgeval hulp te verlenen. Cursusdeelnemers leren eenvoudig te volgen hulpverleningsstappen aan en brengen in een stressloze leeromgeving de vaardigheden al oefenend in de praktijk.

Continue Reading

EFR/Reanimatie EHBO Refresher

Emergency First Response-cursussen richten zich op het opbouwen van zelfvertrouwen bij leken en het zorgen voor meer bereidheid om bij een medisch noodgeval hulp te verlenen. Cursusdeelnemers leren eenvoudig te volgen hulpverleningsstappen aan en brengen in een stressloze leeromgeving de vaardigheden al oefenend in de praktijk.

Continue Reading

Prijslijst 2022

PADI Introductieprogramma's

 • Discover Snorkeling € 29,00
 • Bubblemaker € 29,00
 • Freediver clinic € 39,00
 • Discovery Scuba Diving € 39,00
 • Discovery Scuba Diving met buitenwaterduik € 99,00
 • Discover Local Diving (excl. materiaal) € 59,00

PADI Jeugdprogramma’s

 • PADI Sealteam* € 189,00
 • PADI Master Seal Team* € 189,00

PADI Cursussen

 • PADI Scuba Diver € 289,00
 • PADI Open Water € 499,00
 • PADI Open Water referral uitgaand* € 329,00
 • PADI Open Water referral inkomend* € 299,00
 • PADI Scuba Diver upgrade” € 239,00
 • PADI Adventure Diver* € 189,00
 • PADI Advanced Open Water* € 289,00
 • PADI Rescue Diver € 339,00

PADI Opfriscursussen

 • Scuba Review € 79,00
 • ReActivate € 99,00

PADI Freediver cursussen**

 • PADI Basic Freediver € 229,00
 • PADI Freediver € 329,00
 • PADI Advanced Freediver € 329,00
 • PADI Master Freediver € 329,00

Reanimatie en EHBO opleidingen

 • PADI Emergency First Response € 149,00
 • PADI Emergency First Response update € 99,00

 

PADI Specialties***

 • Night Diver € 189,00
 • Deep Diver € 229,00
 • Underwater Navigation Specialist Diver € 189,00
 • Peak Preformance Bouyancy Diver € 169,00
 • Digital Underwater Photographer € 189,00
 • Search and Recovery Specialist Diver € 209,00
 • Drysuit Diver € 189,00
 • Enriched Air Nitrox Diver € 139,00
 • Drift Diver € 189,00
 • Full Face Mask Diver** € 259,00
 • Boat Diver (excl. bootkosten) € 189,00
 • Wreck Diver € 229,00
 • Underwater Videographer € 229,00
 • Multi Level Specialist Diver € 159,00
 • Underwater Naturalist € 159,00
 • Oxygen Provider € 105,00
 • Equipment Specialist € 139,00
 • Scooter (excl. scooter) € 159,00
 • Self Reliant Diver € 239,00
 • Sidemount € 269,00

Discovery Divers Distinctive specialties

 • Tidal water Diver € 189,00
 • Fin kick Diver € 189,00
 • KNRM Sea Survival Diver € 189,00 
 • Wreck Detective € 189,-
 • Scuba Cache Diver € 189,00
 • Metal detector diver (met eigen detector): € 189,-
 • Metal detector diver (inclusief huur detector): € 229,-

Project AWARE Specialties

 • Aware Specialist € 89,00
 • Aware Coral Reef € 89,00
 • Aware Fish ID € 139,00
 • Aware Dive Against Debris € 139,00
 • Aware Shark Conservation Diver € 199,00

PADI Pro opleidingen****

 • PADI Divemaster € 649,00
 • PADI Assistant Instructor € 649,00
 • IDC Basic € 1.049,00
 • IDC Classic, EFR instructor course € 1.319,00
 • IDC Ultimate, IDC met MSDT pakket € 1.679,00
 • IDC Ultimate Buddy IDC Ultimate € 1.575,00
 • Instructeur-CrossOver (NOB/SSI/IDD) € 1.049,00
 • Master Scuba Diver Trainer Program € 525,00
 • MSDT Stage (max 25 brev.) € 839,00
 • IDC Staff Instructor € 765,00
 • Emergency First Response Pro Opleidingen
 • EFRI with Care for Children Instructor € 315,00
 • EFRi incl. Update en CFC € 369,00
 • Specialty Instructor € 159,00

*Inclusief instructie, theoriemateriaal, duikmateriaal, brevettering

**Inclusief instructie, theorie-/duikmateriaal, brevettering, exclusief toegang duiktoren

***Inclusief instructie, theoriemateriaal, brevettering, exclusief duikmateriaal

**** exclusief PADI materiaal en fees

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak