Duikteam

Discovery Divers is een PADI Five Star IDC Center met een bijzonder actief duikteam. Discovery Divers verzorgt PADI opleidingen van beginner tot instructeur en geeft een breed en uniek scala aan specialties. Discovery Divers is één van de grondleggers van het PADI Freedive programma in Nederland en ontwikkelt haar eigen – PADI Distinctive – specialties.

Ons duikteam staat open voor iedereen die samen met ons wil genieten van al het moois dat de onderwaterwereld biedt. Neem deel aan bijzondere en verrijkende evenementen en duiken. Maak kennis met nieuwe facetten van het duiken en ontdek nieuwe mooie duikstekken. Onderhoud je duikvaardigheden en leer nieuwe. Wanneer je lid wil worden van het Discovery Divers Duikteam vul dan het aanmeldingsformulier in, onderteken het en fotografeer/scan en mail het vervolgens naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Afgeven in de winkel kan natuurlijk ook. 

Uiteenlopend begaafden

Duiken kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van individuen, fysiek, persoonlijk, sociaal en emotioneel. Discovery Divers en PADI  hebben vele programma's die openstaan voor mensen met uiteenlopende vaardigheden, van ervaring tot volledige brevetteringscursussen, met verschillende prestatie-eisen die de meeste individuen een weg kunnen bieden om betrokken te raken bij bepaalde activiteiten op het gebied van duiken of persluchtduiken. De aanpak van PADI maakt gebruik van een opleidingsconcept dat leerlinggestuurd leren toe past op prestatiegerichte training. Dit maakt duiken toegankelijk voor mensen met een breed scala aan fysieke en intellectuele capaciteiten. PADI-cursussen komen tegemoet aan deze verschillen door studenten in staat te stellen hun sterke punten aan te wenden om fysieke of intellectuele uitdagingen het hoofd te bieden. Dit maakt duiken toegankelijk voor een breed scala aan personen met verschillende vaardigheden zonder veilige duikpraktijken, vertrouwen of comfort in gevaar te brengen.

Continue Reading

... en nog twee PADI Junior Open Water Dive(ster)s

Vandaag hebben Karlijn en Julia met verve hun Padi Junior Open Water behaald. In 20 graden water \"????\" hebben zij alle oefeningen van duik 3 & 4 keurig afgerond. Toch fantastisch als je op 12 jarige leeftijd een start kan maken met duiken! Heel veel mooie duiken gewenst en ik vond het super om jullie het duiken te mogen leren

Vinkeveen 21 meter wrak

Vandaag is het onze DoorDeWeekseDuikers (DDWD-ers) eindelijk gelukt de 15 en 21 meter wrakken in Vinkeveen zelf - dus zonder hulp van de jonge oude garde - te vinden. Ze hadden er wel de nodige tijd - 72 minuten - voor nodig. Maar à la, een kniesoor die daarop let. Mooie wrakken, mooie duik, mooi weer ... Oh nee, dat laatste niet. Wel een mooie video: https://youtu.be/uofhP16TOW4

Cadeaubon

Jij kan de ontdekking van de onderwaterwereld cadeau geven. Geef niet iets tastbaars, maar juist een ervaring cadeau! Trakteer iemand op een Discovery Divers/PADI cadeaubon. Een cadeaubon is het perfecte cadeau voor een familielid of vriend die een PADI cursus zou willen volgen of misschien zelfs een PADI professional zou willen worden. 

Belangstelling of meer informatie? Neem even contact met ons op.

Volle (zwem)bak

Freedivers, Open Water Divers, Refreshers, gewone duikers en zwemmers “in overvloed”???? Nogal volle bak bij Discovery Divers vanmiddag.

Programma oktober 2020

Hi buddies,
 
bij deze het programma voor de maand oktober.
 
Op dinsdagavond 6 oktober gaan we de week breken in de Zevenhuizer plas. Deze keer gaan we eens naar het Hondenstrand. Prima zicht en veel palingen. 
 
18 oktober geven wij een "fin kick" workshop in ons zwembad in Bodegraven. Frog-, flutter, backward, helicopter en andere "kicks and turns". Leuk voor iedereen.
 
Op 14 en 28 oktober geven wij de PADI Wreck Diver Specialty.
 
 De geplande trip naar Naturagard kan vanwege de COVID-19 beperkingen helaas niet door gaan.
 
.... maar eerst natuurlijk op 27 september de PADI Freediver clinic. Die zit overigens vol.

Project AWARE Dive Against Debris duik

Vandaag, zondag 20 september 2020 vond de Dive Against Debris duik plaats. 25 duikers en helpers van het Discovery Divers Duikteam en andere belangstellenden haalden ongeveer 150 kg afval bij de T-steiger uit de Zegerplas. Ondermeer :140 plastic bekers, borden en bestek, 14 stuks speelgoed, 33 stukken bak- of betonsteen, 25 blikjes en 5 auto onderdelen en nog veel meer.

Continue Reading

"Misty day at the office" en AOWD Igor

"Misty day at the Dreischor office" vandaag. Wel prachtig natuurlijk voor een Advanced Open Water Diver duikdag. Igor rondde zijn PADI Advanced Open Water Diver brevet af met een diep- en een navigatie duik. De "fun part" met de Peak Performance Buoyancy, wrak- en nachtduik deed hij vorige week al.

Shoppen of duiken met je dochter?

Je kunt natuurlijk gaan shoppen met je dochter. ... maar duiken is natuurlijk een stuk leuker. Dank voor jullie bezoek Sophie en Eddy en voor de Discover Scuba Diving introductieduik.
Dank ook aan Albert en Hossein voor de begeleiding. Hossein gefeliciteerd met jouw DSD Leader brevet. Prima gedaan.

Kenniscafé digitale onderwater media

In het kenniscafé van vanavond vertelden onze instructeurs Carola en Leo over de ervaringen die zij in de afgelopen jaren hebben opgedaan in de onderwaterfotografie en - videografie. Het online café zat met twintig deelnemers weer aardig vol.

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak