PADI Tec Nieuw programma

Elke duiker heeft de wens om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en om meer te ontdekken. Technische duikers duiken naar diepten die verder gaan dan de limiet van 40 meter voor recreatieve duikers. Tec duikers zijn in staat om: afgelegen scheepswrakken te verkennen, zelden gezien onderwaterleven te bewonderen, zichzelf uit te dagen en grenzen te verleggen. Om tegemoet te komen aan de groeiende belangstelling voor aanvullende training om meer te ontdekken, heeft PADI het PADI Tec Diver-programma volledig herzien en vernieuwd. Het programma is nu ook digitaal en gaat verder waar recreatief duiken ophoudt.

Drew McArthur

Al sinds 30 jaar is onze Tec Instructeur Drew gefascineerd door de onderwaterwereld. Meer dan 15 jaar geleden nam hij de stap om PADI Pro te worden. Ruim 10 Jaar geleden, tijdens zijn verblijf in Korea werd hij Tec Instructor. Daarna gaf hij les in het Caribisch gebied onder meer op de Caymaneilanden. Exploratie heeft hem altijd aangetrokken en de mogelijkheid om te Tec-duiken opende mogelijkheden ver buiten de beperkingen van het recreatieve duiken. Momenteel is Drew rebreather en open circuit Technical Instructor voor PADI, TDI & IANTD. Hij heeft er zin in les te geven in Nederland.

Technisch duiken

Technisch (Tec) duiken maakt het mogelijk je duiken uit te breiden tot voorbij de recreatieve "no stop" limieten. Dit stelt je in staat om langere duiken op ondiepe diepten te plannen, of om duiken te plannen naar grotere dieptes en locaties.

Tec duiken stelt je in staat om je duikvaardigheden en -kennis aanzienlijk uit te breiden en kan je ervaringen en verkenningsmogelijkheden bieden op plaatsen die maar weinig mensen ooit zullen zien:

  • Groter bereik - Verkennen dieper dan 40 meter/130 voet
  • Uitdagender duikomgevingen - Duiken in grotten, scheepswrakken of andere speciale omgevingen
  • Bijzondere nieuwe vaardigheden - Het gebruik van gespecialiseerde gasmengsels en decompressieprocedures
  • Gespecialiseerde apparatuur - Het gebruik van zeer gespecialiseerde apparatuur, zoals een rebreather met gesloten of semi-gesloten circuit

Dieper duiken, rebreather duiken en meer

Tec duiken trekt ervaren duikers aan die naar plaatsen willen gaan waar andere duikers niet kunnen komen. Dit soort duikers houden meestal van een uitdaging en zijn bereid zich te concentreren op technische duikeisen. Tec-duikers kunnen riffen en wrakken bezoeken op diepten ver onder de recreatieve limiet van 40 meter/130 voet. Met verdere gespecialiseerde training kunnen ze wrakken, onderwatergrotten en andere plaatsen verkennen die ver buiten het bereik van het reguliere sportduiken liggen.

 

Discover Tec Diving

Deze korte cursus is bedoeld om duikers kennis te laten maken met basisvaardigheden en procedures van het technisch duiken in beschut water.

Continue Reading

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak