Advanced Freediver

Deze cursus is opgezet om jouw freediving-vaardigheden te verfijnen en te verbeteren.

Je leert langzaam maar zeker vorderingen te maken terwijl je merkt hoe jouw lichaam zich tijdens apnea (uitgestelde ademhaling) zich gedraagt.

Je record voor wat betreft je freedive-duiktijd of -afstand verbreken, geeft je een fantastisch gevoel. Het bevredigt de sterke, persoonlijke wens om je stinkende best te doen en trots te zijn op wat je bereikt hebt. De PADI Advanced Freediver- cursus is ontwikkeld om je de mogelijkheid te bieden je freedivevaardigheden in een beheerst tempo te verfijnen en verbeteren. Je wordt steeds beter in de sport en je komt steeds meer te weten over hoe je lichaam op één ademteug presteert.

Om mee te kunnen doen met de PADI Advanced Freediver- cursus moet je minimaal 15 jaar oud zijn en het PADI Freediver- brevet hebben (of een kwalificerend brevet van een andere freedive-organisatie).

Cursusopbouw

De PADI Advanced Freediver-cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Theorie - Je doet kennis op over gevorderde freedivetechnieken en -uitrusting. Je gaat aan de hand van de PADI Freediver TouchTM zelfstandig aan de slag (of je krijgt van je instructeur klassikaal les).
  • Beschutwaterles - Je leert stretch- en ontspanningstechnieken aan en je verfijnt je static apnea- en dynamic apnea-vaardigheden. Het doel: een static apnea freedive van 2 minuten en 30 seconden (2 minuten voor freedivers jonger dan 18 jaar) en een dynamic apnea freedive van 50 meter/165 voet (40 meter/130 voet voor freedivers jonger dan 18 jaar).
  • Buitenwaterlessen – Naast aanvullende buddyprocedures
    en reddingstechnieken oefen je om diepere free immersion en constant weight freedives te maken. Het doel: een constant weight freedive naar 20 meter/65 voet (15 meter/50 voet voor freedivers jonger dan 18 jaar).

Duikuitrusting

Van je instructeur mag je mogelijk ook monovinnen gebruiken. Daarnaast heb je een oppervlaktesignaleringsmiddel en een freedive-computer (of dieptemeter en timer) nodig.

Ga Van Start

Neem contact met ons op om het programma te bespreken en de cursus te plannen. Als je al de PADI Freediver Touch-app voor op je tablet-pc hebt (komt spoedig beschikbaar) kun je direct verder met het Advanced Freediver-hoofdstuk. Neem als je de app nog niet hebt contact met ons op. Neem de basis van freediving in het eerste hoofdstuk nog eens door voordat je de lesstof van je vervolgcursus doorneemt.

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak