Freediver

Je eerste stap op weg naar ontdekken waarom freediving zo populair is geworden om de wereld onder het wateroppervlak te ontdekken.

Je hoeft niet al eerder een freediving-cursus te hebben gevolgd.
Bij freediving gaat het om innerlijke kracht, discipline en beheersing.

Als je de onderwaterwereld altijd al zonder geluid te maken en zolang je dit op één ademteug volhoudt, hebt willen betreden dan is freediven echt iets voor jou. De eerste stap om te ontdekken waarom freediven steeds populairder wordt om de wereld onder water te verkennen, is om de PADI Freediver-cursus te volgen.
Om mee te kunnen doen met de PADI Freediver-cursus moet je minimaal 15 jaar oud zijn. Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede, lichamelijke conditie hebben. Je hoeft geen ervaring te hebben met snorkelen, snorkelduiken of freediven.

Cursusopbouw

De PADI Freediver-cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Theorie - Je doet kennis op over freedivetechnieken en -uitrusting. Je gaat aan de hand van de PADI Freediver TouchTM zelfstandig aan de slag (of je krijgt van je instructeur klassikaal les).
  • Beschutwaterles - Je leert stretch- en ontspanningstechnieken aan en je verfijnt je static apnea- en dynamic apnea-vaardigheden. Het doel: een static apnea freedive van 1minuut en 30 seconden en een dynamic apnea freedive van 25 meter..
  • Buitenwaterlessen – Naast buddyprocedures en reddingstechnieken oefen je om free immersion en constant weight freedives te maken. Het doel: een constant weight freedive naar 16 meter.

Duikuitrusting

Je maakt gebruik van masker, snorkel, vinnen en lood.

Ga Van Start

Neem contact met ons op om het programma te bespreken en de cursus te plannen. Als je al de PADI Freediver Touch-app voor op je tablet-pc hebt (komt spoedig beschikbaar) kun je direct verder met het eerste Freediver-hoofdstuk. 

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak