Rescue Diver

Duikers beschrijven de PADI Rescue Diver- cursus doorgaans als de meest uitdagende cursus, maar ook meteen als de cursus die het meeste de moeite waard is. 

Waarom? Omdat je leert problemen in het water te voorkomen en te managen, en omdat je zelfverzekerder wordt in je duikvaardigheden en dat je daardoor anderen indien nodig de helpende hand kunt bieden. Tijdens de cursus leer je om een betere buddy te worden door vaardigheden gericht op probleemoplossing te oefenen totdat deze een tweede natuur voor je worden.

PADI (Junior) Adventure Open Water Divers van minimaal 12 jaar oud die ook de Underwater Navigation Adventure Dive (onderwaternavigatie) hebben gedaan mogen deelnemen aan de Rescue Diver-cursus. Je moet ook de Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg-cursus (reanimatie en eerste hulp) in de afgelopen 24 maanden hebben gevolgd. Je mag deze cursus echter ook tijdens de Rescue Diver-cursus volgen.

Cursusopbouw
De PADI Rescue Diver-cursus bereidt je voor op het omgaan met duiknoodgevallen, zowel de ernstige als de minder ernstige, door verschillende technieken toe te passen. Aan de hand van theorie en reddingsoefeningen leer je waar je op moet letten en hoe je daar op moet reageren. Tijdens de reddingsscenario's pas je je kennis en vaardigheden toe. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • Zelfredzaamheid
  • Stress bij andere duikers herkennen en ermee omgaan
  • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting • Duikers redden die in paniek zijn
  • Bewusteloze duikers redden

Duikuitrusting

Je zult gebruik maken van je basisduikuitrusting en van een pocketmasker om aan de wateroppervlakte te kunnen beademen. Tijdens de oefeningen zul je ook gaan werken met een zuurstofsysteem, drijfmiddelen, markeringsboeien en wellicht zelfs een reanimatiepop.

Ga Van Start

Neem contact met ons op. Schrijf je in voor Rescue Diver Online – PADI’s eLearning-optie – om meteen van start te gaan. Je neemt dan vijf hoofdstukken theorie via een webapplicatie door. De webapplicatie is een gebruiksvriendelijk, interactief programma dat je in je eigen tempo laat studeren. Je krijgt daarbij ook toegang tot de onlineversie van het Rescue Diver-cursushandboek, niet alleen tijdens de cursus maar ook daarna. Als je dat liever hebt kan je ook studeren aan de hand van de papieren versie van het Rescue Diver-cursushandboek om daarna de Rescue Diver- video te bekijken (op DVD).

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak