IDC Staff Instructor

 

Vergelijkbaar met hoe duikers opkijken tegen Divemasters, zo hebben instructeurskandidaten bijzonder veel respect voor IDC Staff Instructors. Zoals de naam al aangeeft mogen IDC Staff Instructors assisteren bij instructeursopleidingen en hun kennis en ervaring met nieuwe PADI-leiders delen.

Door de IDC Staff Instructor-cursus te volgen krijg je diepgaande kennis van het instructeursopleidingsproces en word je klaargestoomd om de volgende generatie van PADI-professionals vorm te geven. Het is tevens een prachtige carrièrestap.

Master Scuba Diver Trainers (MSDT’s) die er klaar voor zijn om een perfect voorbeeld te zijn en die ermee akkoord gaan om (alleen) het PADI-systeem en diens onderdelen volledig te gebruiken, mogen deelnemen aan de IDC Staff Instructor-cursus.

Cursusopbouw

Na een beoordeling vooraf van je duiktheoriekennis op instructeursniveau, voorbeeldige duikvaardigheden en presentatietechnieken, neem je deel aan de volgende lessen:

  • Richtlijnen, procedures en het lesprogramma van de instructeursopleiding
  • De PADI Assistant Instructor-cursus leren organiseren en geven
  • De psychologie van beoordelen en counseling
  • Het beoordelen van theorielessen, beschutwaterlessen en buitenwaterlessen

Daarnaast ga je een IDC bijwonen of oefenen met het geven van diverse onderdelen van het instructeursopleidingsprogramma.

Als IDC Staff Instructor mag je zelfstandig PADI Assistant Instructor-cursussen geven en je mag assisteren bij IDC's en andere vervolgcursussen op instructeursniveau.

Ga Van Start

Kom bij ons langs om het programma door te nemen.

 

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak