Open Water Scuba Instructor

 

Als je van het werken met mensen houdt, een passie hebt voor duiken en een heel bijzonder leven wilt leiden, word dan PADI Instructor. PADI Open Water Scuba Instructors en PADI Assistant Instructors zijn de meest gevraagde duikprofessionals ter wereld omdat zij een opleidingsprogramma hebben afgerond dat wereldwijd de norm is voor de training van duikprofessionals.

Je behaalt het PADI Instructor-brevet door toewijding en hard werken, maar de beloning is een baan waarbij je ongelooflijk mooie onderwateravonturen met anderen kunt delen – je zet hun leven, in positieve zin, op zijn kop en verrijkt die van jou zelf. De instructeursopleiding van PADI, oftewel de Instructor Development Course (IDC), bestaat uit twee onderdelen – de Assistant Instructor (AI)-cursus en het Open Water Scuba Instructor (OWSI)-programma. De meeste duikprofessionals volgen de gehele IDC waarna ze het instructeursexamen doen (Instructor Examination; IE), de laatste stap bij het behalen van het PADI Instructor-brevet.

Cursusopbouw

In een periode van minimaal vijf dagen maar meestal iets van zeven dagen leer je tijdens de IDC hoe je de kerncursussen van PADI moet geven. Je leert hoe je de lesstof moet organiseren en over moet brengen, hoe je vaardighedentraining moet verzorgen en buitenwaterduiken moet leiden. In wezen word je beter in het spreken in het openbaar en je wordt bijzonder goed in het demonstreren van vaardigheden terwijl je gelijktijdig de veiligheid voor de cursisten in de gaten houdt.

De belangrijkste onderwerpen zijn:

  • PADI-richtlijnen en -procedures voor cursussen die je mag geven en waarbij gedoken wordt
  • Leren, lesgeven en het PADI-systeem
  • Risicomanagement en duikveiligheid
  • De duikindustrie (The Business of Diving) en jouw rol als instructeur
  • Het vermarkten van duiken en verkooptechnieken

Ga Van Start

Schrijf je in voor IDC Online – PADI’s eLearningoptie waarbij je voorafgaand aan de klassikale lessen in je eigen tempo thuis kunt studeren. Er zijn negen interactieve theoriehoofdstukken. Door voorafgaand aan de lessen thuis online te studeren blijft er meer tijd over om de vaardigheden te oefenen waarmee jij je onderscheidt als PADI Instructor. 

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak