Assistant Instructor

Als je van het werken met mensen houdt, een passie hebt voor duiken en een heel bijzonder leven wilt leiden, word dan PADI Instructor. Door duikles te geven krijg je de kans om je liefde voor de waterwereld te delen met anderen terwijl je datgene doet waar je zoveel plezier aan beleeft – in en bij het water, en onder water.

PADI Open Water Scuba Instructors en PADI Assistant Instructors zijn de meest gevraagde duikprofessionals van de wereld omdat zij een opleidingsprogramma hebben afgerond dat wereldwijd de norm is voor de training van duikprofessionals. Je behaalt het PADI Instructor-brevet door toewijding en hard werken, maar de beloning is een baan waarbij je ongelooflijk mooie onderwateravonturen met anderen kunt delen – je zet hun leven, in positieve zin, op zijn kop en verrijkt die van jou zelf.

Ben jij er klaar voor om je te voegen bij toegewijde duikprofessionals die de meest vooruitstrevende en populaire duikcursussen van de wereld geven? Volg dan de Instructor Development Course en Go PROSM (word duikprofessional).

De instructeursopleiding van PADI, oftewel de Instructor Development Course (IDC), bestaat uit twee onderdelen – de Assistant Instructor (AI)-cursus en het Open Water Scuba Instructor (OWSI)-programma. De meeste duikprofessionals volgen de gehele IDC waarna ze het instructeursexamen doen (Instructor Examination; IE), de laatste stap bij het behalen van het PADI Instructor-brevet.

Als je met succes de AI-cursus afrondt behaal je het PADI Assistant Instructor-brevet. Als je er als AI klaar voor bent kun je het OWSI-programma volgen. Daarna volgt het IE om je uiteindelijk PADI Instructor-brevet te behalen.

Duikprofessionals die een instructeursbrevet hebben van een andere trainingsorganisatie komen mogelijk in aanmerking om rechtstreeks in te stromen in het OWSI-programma. Hiermee wordt eerdere instructeurstraining erkend en wordt het mogelijk gemaakt om binnen redelijke tijd PADI Instructor te worden.

Een PADI Divemaster die minimaal zes maanden al gebrevetteerd duiker is mag deelnemen aan de PADI-instructeursopleiding (IDC). Je moet ook:

Minimaal 60 duiken gemaakt en gelogd hebben en 100 duiken als je aan het instructeursexamen (IE) deelneemt.
Een Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg (reanimatie en eerste hulp)-cursus hebben gevolgd in de afgelopen 24 maanden.
Beschikken over een medische verklaring die in de afgelopen 12 maanden door een arts is ondertekend
Daarnaast moet je een Emergency First Response Instructor zijn maar dit brevet mag je ook behalen tijdens je instructeursopleiding.

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak