Freediver Instructor

Van je passie een beroep maken. Er zijn twee manieren om een kwalificatie als PADI Freediver Instructor te behalen. De eerste is voor ervaren freedivers die vaardigheden in lesgeven opdoen door een PADI Freediver Instructor Training-cursus te volgen. De tweede manier is voor freediver instructeurs die zich bij de PADI-organisatie willen aansluiten door een PADI Freediver Instructor Oriëntatie bij te wonen.

Om deel te kunnen nemen aan een cursus PADI Freediver Instructor Training moet je ten minste 18 jaar oud zijn, een PADI Master Freediver-brevet (of gelijkwaardig brevet) hebben, Emergency First Response Instructor met actueel lidmaatschap (of gelijkwaardige kwalificatie als instructeur reanimatie/ eerstehulp hebben) en een door een arts ondertekende medische verklaring overleggen die niet ouder is dan 12 maanden. PADI Open Water Scuba Instructors (of een hoger brevet) die ook ervaren freedivers zijn en het PADI Advanced Freediver-brevet hebben, mogen rechtstreeks bij hun regionale PADI-hoofdkantoor de PADI Freediver Instructor-aanvraag indienen.

Cursusopbouw

Tijdens de PADI Freediver Instructor Training-cursus worden tijdens zowel klassikale lessen als sessies in het water, verspreid over minimaal vier dagen, de volgende hoofdonderwerpen behandeld:

  • Richtlijnen en procedures van de PADI Freediver-cursus
  • Leren en lesgeven
  • Freedivers vaardigheden bijbrengen en toezicht op hen houden
  • Veiligheid en risicomanagement
  • Fysiologie en psychologie bij freediving
  • Freediving-cursussen organiseren en promoten

Tijdens het PADI Freediver Instructor Orientation-programma, dat offline of als webinar gegeven kan worden, worden deze hoofdonderwerpen behandeld:

  • PADI Freediver course standards and procedures
  •  Organizing and Marketing Freediving.

in beide programma's komt de zorg voor het milieu aan de orde en is er een eindexamen.

 

Ga Van Start

Kom bij ons langs om het PADI Freediver Instructor-starterspakket, bestaande uit de complete set aan instructiematerialen, mee te nemen. Ga direct van start door het PADI Freediver Program- instructeurshandboek door te nemen. Je PADI Freediver Instructor Trainer zal sessies inplannen om je cursus af te ronden.

Discovery Divers

Reeuwijk

Reeuwijkse Poort 307

2811 NV Reeuwijk

☏ +31 (0)182 399 580

✆ +31 (0)638103687

✉︎ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden

Woensdag: 12.00 -18.00

Donderdag: 12.00 -18.00

Vrijdag: 12.00 -19.00

Zaterdag: 09.30-17.00

Andere dagen: op afspraak